Dé tip om makkelijk zelf tegels leggen : gebruik een professioneel nivelleersysteem

Eenmaal je de tegels hebt gekozen, is het een kwestie van snel aan de slag te gaan. Maar hoe begin je daar nu aan en wat doe je best ?

Grofweg zijn er twee methodes : via een mortelbed of via een chape. De methode van het mortelbed is vrij moeilijk en eenmaal de tegels vastzitten, zal het moeilijk zoniet onmogelijk worden om scheve tegels te corrigeren.

De methode via de zogenaamde chape is een stuk betrouwbaarder. Een chape is een dekvloer van zand, cement en water, die wordt aangebracht op een onderliggende dragende vloer om oneffenheden glad te strijken, niveauverschillen te overbruggen of om een vloer als geheel op het gewenste peil te brengen.

Bij deze fase is het belangrijk om de tegels te egaliseren en daarbij komt het systeem van Levelit goed van pas. Bekijk onderstaande video om concreet te zien hoe Levelit gebruikt worden en waarop je moet letten.

Levelit kopen of verdeler worden?

Wil je graag Levelit aankopen, een offerte opvragen, verdeler worden, of ons gewoon een vraag stellen omtrent Levelit? Neem dan contact met ons op en wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord

levelit