Levelit
be-en

Choose your region and language

Apply
English - Belgium
Back
Blog

Tips voor het zelf plaatsen van tegels

Zelf tegelen is niet de gemakkelijkste klus. Het vereist precisie en veel tijd. Ga je binnenkort zelf tegelen in je badkamer of toilet, maar weet je niet hoe? Ontdek in deze blogpost onze 6 tips & tricks die je helpen bij het tegelen.

TIP 1 – CLIPS & KEGGEN

Hoeveel clips en wiggen heb ik nodig?

Om goed te tegelen moet je het juiste materiaal gebruiken. U kunt de app Levelit gebruiken, verkrijgbaar in de app store en google play, om het aantal benodigde clips per vierkante meter tegel te berekenen. Liever geen app op uw telefoon? Bereken het aantal benodigde clips met behulp van onze rekentabel achter in onze brochure, zo heb je steeds het juiste aantal voor tijdens het tegelen. Download de brochure via onze homepage.

TIP 2 – DIKTE VAN HET LIJMBED

Hoe dik moet het lijmbed zijn?

Om te beginnen met tegelen leg je een voldoende dik lijmbed. Leg een minimum lijmbed van 4mm zodat de voeten van de clips volledig in de lijm zitten. Gebruik minstens een C2S1 lijm. Werk netjes en gebruik een kleine spatel om overtollige lijm te verwijderen zodat het lijmbed niet te hoog is.

TIP 3 – PLAATSINGSPUNT

Waar plaats ik het systeem?

Plaats het leveling systeem altijd op minstens 5 cm van de randen. Plaats het systeem nooit op de hoeken van de tegels. Dit bemoeilijkt het werk tijdens het tegelen. De tegels kunnen breken als u het systeem op de hoek plaatst en er met de tang op drukt.

TIP 4 – WIGGEN CORRECT PLAATSEN

In welke richting plaats je de keggen?

We plaatsen de spie op de pas geplaatste tegel en duwen hem in de richting van de eerder geplaatste tegel. Dit duwt de tegels naar elkaar toe en voorkomt dat de voegen groter worden. Zo krijg je een mooi egaal resultaat na het tegelen.

TIP 5 – VERWIJDER HET SYSTEEM

Hoe kan ik het systeem verwijderen?

Klaar met tegelen? Dan moet u alleen het systeem nog verwijderen. De clip kan alleen mooi afbreken als u de wig in de richting van de voeg tikt of schopt. Schop zo dicht mogelijk tegen de tegel en binnen de volledige uithardingstijd van de tegellijm. Wacht niet langer dan 24 uur met verwijderen.

TIP 6 – WIG VERWIJDEREN

Wanneer mag ik de spie verwijderen?

De wig of ook wel spie genoemd mag niet worden verwijderd voordat de clip is afgebroken. De clip moet namelijk onder spanning staan om goed af te breken.

Als je zelf wilt tegelen ben je met een levelling systeem zoals dat van Levelit ben je al op de goede weg. Zo hoef je geen tegels meer op te tillen om je tegel te corrigeren met wat lijm. De tegel ligt vanaf de eerste plaatsing goed. De clips en wiggen houden de tegels ook op hun plaats bij vroegtijdige belasting. Zo kunt u er eventueel overheen lopen.


NU ZELF TEGELEN MET LEVELIT’S LEVELING SYSTEMEN!

Related articles

Using the plier
Blog

Using the plier

In the article, we explain to you how to set up the plier.
Prepare a good tile adhesive
Blog

Prepare a good tile adhesive

A good tile adhesive is essential when laying tiles with a leveling system. In this video and blog below, you will find the most important steps. So you can quickly and easily prepare your own tile adhesive. 
Tips for using a tile levelling system
Blog

Tips for using a tile levelling system

Tegels plaatsen was nog nooit zo gemakkelijk als met het nivelleersysteem van Levelit. In deze blogpost vind je een aantal handige tips bij het gebruik van een nivelleersysteem tegels.
Quality & innovation go hand in hand!
Blog

Quality & innovation go hand in hand!

Levelit kiest voor innovatie en brengt nieuwe tegelclips op de markt. De clips hebben niet alleen een positieve invloed op het milieu, ze zijn ook beter voor jou als tegelaar.
Help build the future!
Blog

Help build the future!

Duurzaamheid is een hot topic op dit moment, en niet zomaar. We worden ons steeds meer bewust van het feit dat niet alle producten die we gebruiken bijdragen aan een schonere planeet.
Tile clips: create equivalent spacing between tiles
Blog

Tile clips: create equivalent spacing between tiles

Tegels snel en efficiënt leggen? Goede tegelclips helpen je hierbij! Clips voor tegels zorgen er namelijk voor dat de afstanden tussen alle tegels gelijk zijn.
Not a product but a store concept
Blog

Not a product but a store concept

Purchasing a new product or switching to another brand is never easy. You want to make sure the product will resonate with your customers. Why choose Levelit and not another brand?
Benefits of leveling systems: everything you need for a perfectly even floor
Uncategorized @be-en

Benefits of leveling systems: everything you need for a perfectly even floor

Have you bought tiles for tiling a floor or wall? Then a tile leveling system will definitely come in handy to ensure you don’t create any height differences between the tiles.
Laying tiles with a tile leveling system
Uncategorized @be-en

Laying tiles with a tile leveling system

Are you going to lay a floor and do your own tiling? Then you might have a lot of questions. Where do you start, for example?